Terug in de tijd

Gepubliceerd op 31 juli 2021 om 21:56

Mijn allereerste blog, best spannend eigenlijk...
Ik heb wel even getwijfeld of een blog van toegevoegde waarde zou zijn aan mijn website, maar al snel besloot ik het gewoon te doen! In deze eerste blog wil ik jullie meenemen naar hoe het allemaal is begonnen.

 

Zien jullie die foto hieronder? Zo is het allemaal begonnen. Maar ik snap dat je je nu afvraagt, maar hoe dan.....?

Daarvoor gaan we terug naar het jaar 2019 of eigenlijk 2017.

Want de liefde  voor planten heb ik niet van een vreemde (geen zorgen ik zal er geen stamboom bij halen ;-) ). Mijn vader heeft mij aangestoken met het zogenaamde 'plantenvirus'. Zijn hobby begon in 2017 en werd ook mijn hobby. En die hobby werd weer een bedrijf. Ik ging vaak met hem mee met het inkopen van planten, cactussen wel te verstaan. En heel eerlijk gezegd zijn cactussen niet echt 'mijn ding'.
In de kassen vol met cactussen stonden natuurlijk ook andere succulenten, vetplanten!

 

Van hobby naar officieel bedrijf

In 2019 besloot ik (naast mijn vaste baan) mijn eigen weg te gaan en ben begonnen met maar liefst 19 verschillende soorten vetplanten.  Jaja, het is de moeite waard. Dat zijn overigens de planten op de foto hierboven.

Ik wilde het, naast de matige eerste inkoop, wel gelijk goed doen.  Ik moest een bedrijfsnaam verzinnen. Het werd Vet groen. Vet staat aan de ene kant voor vetplanten en tegelijkertijd de optie om uit te kunnen breiden met 'vette', groene kamerplanten.

Na het bedenken van de bedrijfsnaam was de afspraak bij de kvk al snel gemaakt en kon het maken van een website beginnen. Iets wat ik overigens ook erg leuk vind om te doen.

 

Uitbreiden maar

In eerste instantie hield ik het alleen bij vetplanten, maar al snel kreeg ik de vraag naar 'normale' kamerplanten. Voorzichtig als ik ben begon ik weer met maar liefst 1 tray met 'normale' kamerplanten.

Intussen is de webshop niet alleen gevuld met vetplanten en kamerplanten maar heb ik de smaak te pakken en zijn er nog meer categorieën ontstaan;

Bloempotten en manden, Caladiumknollen, arrangementen, Kokodama's, bloemzaadjes, plantverzorging en botanische woonaccessoires.

Stiekem ben ik er best trots op dat ik dit nu, 2 jaar later, heb bereikt. Maar ik niet alleen, ik mag mijn man in dit verhaal niet vergeten. Hij staat me bij met raad en daad, het uitzoeken van leuke en mooie planten en als ik weer eens veel te enthousiast de kar vol laadt met de mooiste planten mij er even aan herinnert dat het ook in de auto moeten passen! Ook wel handig ;-)

Tot slot

Zo, dit was dan mijn eerste blog, best leuk om te doen! Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen hoe het allemaal begon. Mocht je nog geen kijkje hebben genomen in de webshop, voel je welkom! 

Mis je nog iets in de webshop? Laat het mij gerust weten door hieronder een reactie te plaatsen.

 

💚


Reactie plaatsen (openbaar)

Naam
Mathilda Huiskes

Bericht
Hey Claudia, super leuk je blog. Wat mag jij trots op jezelf zijn zoals je alles op de rit hebt. Heel veel succes verder.

Naam
anja van den Berg

Bericht
ontzettend leuk geschreven Claudia, erg prettig om te lezen !


 »